Pages

3

PERISTIWA 13 JAM

Pada tanggal 13Mac2011(Sabtu) aku dengan my best cousin nak gerak ke kota kinabalu kira-kira pukul 1petang bertolak dari Pitas ke Kota marudu@KM(Sebuah Pekan kecil di PBU Sabah) terus ke tempat tuju,..
Mula aku menyangka Cuaca Pada Hari itu Cerah dan Nyaman,. Namun Dengan Kuasa ALLAH tiba Hujan Turun tidak henti2 sehingga menyebabkan Banjir di Pekan Kota Marudu,..
Dalam keadaan yang tidak bersedia tanpa sebarang bekalan makanan dan minuman, kmi berdua dan pengguna2 jalan yg lain Tersekat atau kata org Sabah, Terstak,Sangkut..
Bermula pada pukul 2pm, dlm keadaan Jalan sesak dgn kenderaan motokar dan berat turut terlibat mat2 Rempit Kg. yang Basah kuyup bersama-sama mengharungi hari Banjir tersebut,.
Namun, dalam keadaan getir seperti itu aku rasa Simpati apabila melihat 3buah kereta pengantin yang kononnya hendak bergerak ke Papar turut tsekat, mak oi.. bayangkanlah.. bermula daripada pukul 2petang 13mac, sehingga 3subuh 14mac Akhirnya Semua Mangsa2 kenderaan yang terlibat dapat melalui jalan terputus (Pekan k.Marudu,Simpang 3Langkon,Tanah Runtuh di Ulu kukut, Jaln Mnegaris Kota belud dan Jalan Pandasan K.belud)terus menuju ke kota kinabalu serta merta.. Alhamdulillah pada pukul 6AM kami tiba di Kota Kinabalu sabah,.
Turut mengerikan: 1 Proton Juara,1Myvi, dan 1 Vigo hanyut di bawa deras kerana terlalu Berani (Tiada naywa terkorban)
Sekian peristiwa 13Jam

No comments: